30 stycznia 2019 r. miała miejsce kolejna edycja szkolnego konkursu kulinarnego: ZDROWO I SMACZNIE.  
Celem tego konkursu jest podwyższanie umiejętności kulinarnych oraz promowanie innowacyjności i kreatywności uczniów, kształcących się w zawodzie kucharz.
Tematem przewodnim konkursu była: Polędwiczka w towarzystwie warzyw.
Uczestnicy konkursu wykonali samodzielnie danie, w którym królowała polędwiczka przyrządzona z zastosowaniem różnych technik kulinarnych. Techniki kulinarne, sposób podania, czystość na talerzu - to jedne z aspektów oceny  dania, obok pomysłowości i kreatywności.
W komisji konkursowej zasiedli szefowie kuchni trójmiejskich restauracji:
p. Lech Klein szef kuchni MK GASTRO Gdańsk
p. Michał Płotka szef kuchni w Restauracji LEŚNA w Wejherowie
p. Bartosz Trepczyk  szef kuchni  Hotelu Czardasz w Luzinie.
Przygotowanie praktyczne uczestników konkursu było znakomite i na wysokim poziomie. Każdy wykazał się pomysłowością i kreatywnością, dlatego komisja miała trudny orzech do zgryzienia
Najlepsze danie przygotowała Agata Smolińska z klasy IF - I miejsce,
II  miejsce zajął  Michał Woźniak z klasy IIG,
III miejsce zajęła Wiktoria Rosiak z klasy IIG. 
Wszyscy uczestnicy otrzymali dyplomy i nagrody rzeczowe. Fundatorem nagród była firma MAS-DROB, Oerlemans Food Polska oraz szkoła.
Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!

  

Szukaj

Kto Online

Odwiedza nas 44 gości oraz 0 użytkowników.

0149224
Copyright www.szkola.cechwejherowo.pl 2010-2018